Email Adresi

info@tcrtools.com

Telefon

+90 546 539 75 38

Otomotiv

İşleme Ekipmanı Yeni Zorluklara Karşı Nasıl Uyum Sağlıyor?

Statista’ya göre 2020 yılında dünya çapında yaklaşık 63,7 milyon binek otomobil satıldı ve satışların önümüzdeki yıllarda artması bekleniyor. Otomotiv sektörü hızlı bir büyüme yaşarken aynı zamanda bir takım önemli teknik zorluklarla da karşı karşıyadır. Küresel ısınmayla mücadele etmek için tasarlanan yeni yasalar, yenilikçi tahrik konseptleri gerektiriyor.

Trend Belirleyici Olarak Otomotiv Sektörü

Otomotiv sektörü dünya çapında milyonlarca insanı istihdam ediyor ve bu da onu en önemli endüstriyel sektörlerden biri haline getiriyor. İşlerin çoğu büyük otomobil üreticileri tarafından değil, onları sağlayan çok sayıda şirket tarafından yaratılıyor.

Otomotiv endüstrisinin karşılaştığı temel teknik zorluk, hem politika yapıcıların hem de halkın düşük emisyonlu tahrik sistemlerine yönelik artan talepleri ile ilgilidir. Bu zorluğun üstesinden gelmek için sektör iki yönlü bir yaklaşım benimsiyor. Stratejinin ilk kısmı, CO2 emisyonlarını azaltmak amacıyla araçların ağırlığını azaltan hafif yapı tekniklerini içeriyor . Şirketler ayrıca güç aktarma sistemi bileşenlerinin, şanzımanların, motor gövdelerinin, fren disklerinin ve diğer parçaların ağırlığını azaltmanın yollarını arıyor. İkincisi, aracın genel sürüş konsepti üzerinde büyük etkisi olan e-mobiliteye odaklanan yeni sürüş konseptlerini içeriyor. Elektrikli araçların geliştirilmesiyle birlikte otomobil endüstrisi artık hidrojen ve sentetik yakıtlar gibi diğer zorluklara da hazırlanıyor.

Pek çok teknik zorluğa rağmen ve yapılan yenilikler sayesinde otomotiv sektörü kalite, güvenlik ve hassasiyet açısından en yüksek standartları karşılamaya odaklanmaya devam edecek. Güç aktarma organları parçaları, şanzımanlar, motor kasaları ve fren diskleri gibi güvenlikle ilgili bileşenlerin, hassasiyet söz konusu olduğunda en katı gereksinimleri karşılaması gerekir. Metal işleme endüstrisi için bu, değişen pazar taleplerine ve politika yapıcıların dayattığı gereksinimlere uyum sağlamak anlamına gelir. Yüzey kalitesi gibi kalite parametrelerinin yanı sıra üretkenlik de otomotiv endüstrisi için bir diğer önemli faktördür. En son teknolojiye sahip üretim teknikleri, otomotiv tedarikçilerinin daha kısa sürede daha fazla parça üretmesine ve aynı zamanda teslimat yükümlülüklerini her zaman yerine getirmesine olanak tanır.

Küresel grafitli dökme demir (EN-JS-1060), gri dökme demir (EN-GJL-250), toz metalurjik çelik (PM60), alüminyum alaşımları (AlSi9Mg) ve P grubu malzemeler (16MnCr5/100Cr6) bunlardan bazılarıdır. Otomotiv endüstrisinde işlenmiş malzemeler. ZCC-CT, bu malzemelerin her biriyle ilgili spesifik zorlukları anlıyor ve otomotiv endüstrisinin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan kesici takımlar sunuyor. Ürün yelpazemiz, ISO H malzemeleri işlemek için ideal olan YZB ve YCB serisi tornalama uçlarını içerir. GD serisi yekpare karbür matkapların yanı sıra EMP09 ve FMD02 değiştirilebilir kesici uçlu kesiciler de özellikle otomotiv endüstrisindeki müşteriler arasında oldukça popülerdir.